Zdrav bananin kruh brez sladkorja z mangom (12M+)
2 mins read

Zdrav bananin kruh brez sladkorja z mangom (12M+)

Ta bananin kruh z mangom in grškim jogurtom je popolna kombinacija zdravega in okusnega, hkrati pa poln beljakovin. Vlažen, rahlo naravno sladek in iz povsem naravnih sestavin je idealen za zajtrk, malico ali sladico brez slabe vesti. Grški jogurt poskrbi za dodatno beljakovinsko vrednost in kremasto teksturo, medtem ko mango doda prijetno svežino in sadni pridih. Primeren je za otroke in odrasle, saj ne vsebuje rafiniranega sladkorja, slajen je namreč samo z medom (ki pa ga po želji tudi izpustiš, če delaš za dojenčka mlajšega od 12 mesecev) in se enostavno pripravi v eni skledi. Odličen je tudi za zamrzovanje, v hladilniku pa te počaka do 4 dni. – rezina tega kruha je vse, kar potrebuješ za dober dan.

bananin kruh z mangom

OD 12 MESECA STAROSTI (če izpustiš med pa že mnogo prej)

ČAS PRIPRAVE: 10 MIN

ČAS PEKE: 30 MIN

TEŽAVNOST: 1/3 

ENERGIJSKA VREDNOST: CELOTNA MASA 1417 kcal- 10 KOSOV, 1 kos 142 kcal

cvetačni njoki

KAJ POTREBUJEM (za 3 osebe)

 

  • 2 zreli banani (pretlačeni)
  • 2 jajci
  • 150 g grškega jogurta 0mm
  • 2 žlici medu
  • 200 g ovsene moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • ½ čajne žličke cimeta
  • 1 mango(spasiran)
  • Ščepec soli

 

KAKO TO GRE

bananin kruh z mangom in jogurtom

 

    1. Pečico segrej na 180 °C (ventilatorsko na 170 °C). Pekač za kruh obloži s papirjem za peko ali ga rahlo namasti.

    2. V veliki skledi zmešaj pretlačeni banani, jajca, grški jogurt, med in vanilijo.

    3. V drugi posodi zmešaj moko, pecilni prašek, cimet in sol.

    4. Suhe sestavine dodaj mokrim in dobro premešaj, da dobiš gosto, enotno zmes.

    5. Nežno vmešaj še spasiran mango (in po želji oreščke ali semena).

    6. Maso prelij v pripravljen pekač in po vrhu po želji položi nekaj rezin bananemanga za dekoracijo.

    7. Peci 30-40 minut oz. dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne pride ven čist.

    8. Ohladi v pekaču 10 minut, nato prestavi na rešetko.