Vegi cvetačna obara
* od 9. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * brez glutena * brez jajc * vegansko
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
- CVETAČA 500 g
- ČEBULA 1 manjša
- ČESEN 1 manjši strok
- ZELENA sveža, 1 manjše steblo (cca. 12 cm)
- KORENČEK 2 srednje velika
- ZELENA sušena, ščep
- MAJARON ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
- LOVORJEV LIST 1
- KVASNI KOSMIČI 1 zravnana jušna žlica
- KOKOSOVO MLEKO 300 ml
- DROBNJAK za okras
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1 čajna žlička
Segrejemo kokosovo maščobo in na njem podušimo nasekljano čebulo, da postekleni. Dodamo česen, počakamo, da zadiši, nato pa dodamo še na majhno narezano zeleno in korenček.
Premešamo in začinimo, vmešamo še nacvetkano cvetačo in lovorjev list, potresemo s kvasnimi kosmiči in dobro premešamo.
Zalijemo z 200 ml vode, ogenj zmanjšamo na minimalno ter pokrito kuhamo 15 minut, da se zelenjava malo zmehča.
Po tem času zalijemo s kokosovim mlekom ter pustimo še 10 minut, da se pokrito kuhlja.
Postrežemo s svežim drobnjakom.