Pečico ogrejemo na 200°C.
Špinačo očistimo daljših pecljev in jo v vreli vodi pokuhamo za 1 minuto. Odcedimo in ko se ohladi, dobro ožamemo. Nasekljamo, dodamo nasekljan por, majaron, origano in baziliko in premešamo v posodi.
Posebej zmešamo rikoto, kislo smetano, dodamo muškatni orešček. Vmešamo jajci in z metlico dobro stepemo.
Pekač premažemo z malo olivnega olja, naložimo eno plast testa, posujemo s špinačo in porom, nadrobimo feto in prelijemo z malo preliva.
Čez naložimo testo, ponovno dodamo špinačo in por, nadrobimo feto in prelijemo s prelivom.
Tako naložimo še zadnjo plast testa, špinačo in por, feto in prelijemo s prelivom.
Zadnja plast je testo, ki ga premažemo z olivnim oljem.
Pečemo dobre pol ure oziroma, dokler ni na vrhu zlato rjave barve.