Najprej skuhamo narezan krompir skoraj do mehkega. Odcedimo.
V posodi na malo vode, toliko, da prekrijemo dno na največjem ognju podušimo nasekljano čebulo in česen ter vse začimbe. (Po potrebi dodamo še malo vode, če prehitro izpari).
Špinačne liste dobro operemo, jih damo v vrelo vodo, pustimo 2-3 minute in odstranimo. Dobro odcedimo in prihranimo.
Ko se čebula zmehča, na njej podušimo male koščke piščanca, največ 10 minut. Koščke piščanca odstranimo in prihranimo.
V isto posodo damo krompir, prilijemo vodo, da je krompir prekrit, vmešamo paradižnikovo mezgo in kislo smetano. Kuhamo še 5-7 minut oz. toliko časa, da je krompir mehek.
Zmiksamo v gladko juho, lahko pa pustimo nekaj koščkov še vidnih.
Vmešamo špinačo in piščanca, prelijemo z oljem in postrežemo.
Notes
Mlajšim od 12. mesecev jed pripravimo brez kisle smetane.