Kolerabino-ohrovtova juha s krompirjem in pirinimi svedroni
* od 9. meseca dalje
* z glutenom
* brez mlečnih proizvodov
* vegansko
* brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
 
- KORENČEK 1 srednje velik
 - OHROVT 1/4 srednje velike glave
 - NADZEMNA KOLERABA 1/4 srednje velike glave
 - ZELENA PAPRIKA 1 manjši košček
 - ČEŠNJEV PARADIŽNIK 3 komadi
 - KROMPIR 1 srednje velik
 - POLNOZRNATI PIRINI SVEDRONI 10 g
 - ČESEN 1 strok
 - SONČNIČNO OLJE 1 čajna žlička
 - DROBNJAK sušen ali svež, ščep
 - ZELENA sušena, ščep
 - SLADKA RDEČA PAPRIKA v prahu, ščep
 
 
V posodo z malo vode dodamo cel strok česna ter vso narezano zelenjavo razen krompirja. Na hitro podušimo, da skoraj vsa voda izpari.
Dodamo začimbe in narezan krompir ter zalijemo z vodo, da je mešanica prekrita.
Kuhamo cca. 5 minut, vmešamo pirine svedrone.
Kuhamo še 10 minut oz. dokler svedroni niso mehki.