Bučno-čičerikin kari
* od 12. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * brez glutena * brez jajc * vegansko
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
- ČIČERIKA predhodno kuhana, 200 g
- SEZAMOVO OLJE 1 jušna žlica
- ČEBULA 1 manjša
- BUČA očiščena, 100 g
- RDEČA PAPRIKA 1/2 srednje velike
- PETERŠILJ nasekljan, 1 jušna žlica
- KOKOSOVO MLEKO 300 ml
- ZELENJAVNA JUŠNA OSNOVA 200 ml
- RDEČA PAPRIKA ščep
mešanica začimb za curry
- KORIANDER 2 ščepa
- KURKUMA 2 ščepa
- ČILI mini ščep
- ORIENTALSKA KUMINA KUMIN, 2 ščepa
- ---
- RIŽ 200 g
V skodelici zmešamo začimbe.
Olje segrejemo v ponvi na srednjem ognju in dodamo nasekljano čebulo. Prepražimo, da rahlo zarumeni, nato pa takoj dodamo začimbe. Premešamo, da zadišijo, nato pa dodamo narezano bučo, papriko in peteršilj. Premešamo in zalijemo z jušno osnovo. Pokrijemo in kuhamo 15 minut.
Po tem času dodamo še čičeriko in kokosovo mleko; premešamo in kuhamo še 10 minut.
Medtem, ko se kari kuha, posebej skuhamo riž.
Postrežemo s sveže nasekljanim peteršiljem.