Bučkino-bučni pire s telečjimi trakci s korenčkom
* od 9. meseca dalje
* brez glutena
* brez mlečnih proizvodov
* mesno
* brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
- KORENČEK 1 srednje velik
- HOKAIDO BUČA 1/4 manjše
- BUČKA 1/2 srednje velike
- TELETINA 15 g
- RDEČA ČEBULA 1 kolobar
- RIŽEVA KAŠICA 2 jušni žlici
- PETERŠILJ 1 vejica
- OMEGA-3 OLJE 1 čajna žlička
V posodo z malo vode dodamo nasekljano čebulo in dušimo nekaj minut. Dodamo na trakce narezano teletino, peteršilj, narezan korenček in zalijemo z 1dcl vode.
Nad to posodo postavimo cedilo, vanj narežemo bučo in bučko, zmanjšamo ogenj na minimalno in dobro pokrijemo. Tako kuhamo cca. 15 minut.
Medtem z vročo vodo pripravimo bolj gosto riževo kašico in jo dodamo spasirani buči in bučki.
Dodamo meso s korenčkom.