V posodo naribamo bučke in iz njih dobro odcedimo. Dodamo nasekljan peteršilj, koper, nasekljano čebulo, na drobno narezano rdečo papriko ter vse skupaj premešamo. Počasi dodajamo drobtine in jih sproti vmešavamo v maso. Naj bo kompaktna, vendar rahlo tekoča; malo se lepi na roke. Pustimo počivati.
Ta čas v vodo vržemo na drobno narezano rumeno in zeleno papriko, čez minutko, dve pa še pest češnjevcev. Na hitro podušimo v minuti in odstranimo.
Dolijemo še malo vode, da v njej zakuhamo polento. Prihranimo nekje na toplem.
Iz mase sedaj oblikujemo polpete, pomagamo si z žličko, dajemo jih na segreto ponev s kokos maščobo. Na vsaki strani jih pečemo 2-3 minute.
Odložimo na papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba.
Ta čas v isti ponvi na hitro popečemo lososa do nežne rožnate barve.