1 min read
Bučni namaz
Še ena izvrstna uporaba buče, ki je primerna za predjed k daljšemu kosilo, popoldansko malico ali prijeten zajtrk, primerno podkrepljen z zelenim smoothijem, na zdravje!
Uporabili smo bučo hokaido, kuhano v vodi z malo soli in sušene zelene.
Bučni namaz
* od 12. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * brez glutena * brez jajc * vegansko
Ingredients
- BUČA HOKAIDO 150 g
- ZELENA sušena, ščep
- KVASNI KOSMIČI 1 čajna žlička*
- SOJINA OMAKA SHOYU fermentirana, nekaj kapljic
- SEZAM 1 zvrhana čajna žlička
- KURKUMA ščep
- OLIVNO OLJE nekaj kapljic
- KUMINA ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
Instructions
- Bučo olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v vodi s ščepcem sušene zelene.
- Dobro odcedimo in zmešamo z ostalimi sestavinami v mikserju.
Notes
Lahko jih tudi izpustimo, čeprav dodajo namazu posebno noto; če uživate mlečne izdelke, lahko dodate tudi žličko naribanega parmezana.
One thought on “Bučni namaz”