1 min read
Presni veganski mini borovničev cheesecake
Presni veganski mini borovničev cheesecake
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- INDIJSKI OREŠČKI 1 velika pest
- JAVORJEV SIRUP 1 čajna žlička
- KOKOSOVA MOKA 2 zvrhani jušni žlici
- ---
- OVSENI KOSMIČI 2 zvrhani jušni žlici
- BOROVNICE 1 pest
Instructions
- Indijske oreščke namakamo čez noč oz. vsaj 12 ur.
- Vodo odlijemo in jih damo v mikser/blender, skupaj s kokosovo moko in javorjevim sirupom. Zmiksamo v čimbolj gladko maso.
- Ovsene kosmiče pokuhamo v malo vode, minutko ali dve in so pripravljeni.
- Ohlajene prestavimo v kvadraten modelček, ki smo ga obložili s prozorno folijo za živila in damo za pol ure v hladilnik.
- Na ohlajene damo nadev, čez pa zložimo borovnice.
- Pustimo v hladilniku nekaj časa, da se strdi.