Presni veganski mini borovničev cheesecake
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
- INDIJSKI OREŠČKI 1 velika pest
- JAVORJEV SIRUP 1 čajna žlička
- KOKOSOVA MOKA 2 zvrhani jušni žlici
- ---
- OVSENI KOSMIČI 2 zvrhani jušni žlici
- BOROVNICE 1 pest
Indijske oreščke namakamo čez noč oz. vsaj 12 ur.
Vodo odlijemo in jih damo v mikser/blender, skupaj s kokosovo moko in javorjevim sirupom. Zmiksamo v čimbolj gladko maso.
Ovsene kosmiče pokuhamo v malo vode, minutko ali dve in so pripravljeni.
Ohlajene prestavimo v kvadraten modelček, ki smo ga obložili s prozorno folijo za živila in damo za pol ure v hladilnik.
Na ohlajene damo nadev, čez pa zložimo borovnice.
Pustimo v hladilniku nekaj časa, da se strdi.