Kvas nadrobimo v rahlo sladkano mlačno vodo in počakamo, da vzhaja (10-15 minut).
Medtem v kokosovo maščobo stisnemo strok česna, dodamo preostale začimbe in preložimo v poljuben modelček; damo v hladilnik in počakamo, da se strdi.
Vrnimo se h kruhu - moki zmešamo, vlijemo kvasno mešanico, solimo in dodamo olivno olje. Med gnetenjem prilivamo še mlačno vodo, če je treba. Nastane naj enotno in gladko testo, ki ga oblikujemo v kepo, rahlo naoljimo, pokrijemo ter na toplem pustimo, da vzhaja dobro uro.
Po tem času na pult natresemo nekaj polente in od testa kar z rokami trgamo kepe testa (velike za eno pest), jih na polenti na hitro potlačimo v pogačice, visoke za 2 cm. Z nožem zarežemo križne vzorce.
Damo jih na pekač, obložen s peki papirjem in še nekaj minut pustimo, da vzhajajo.
Pečemo v predhodno ogreti pečici dobre pol ure na 200°C.
Počakamo, da se rahlo ohladijo in postrežemo.