Na malo vode (toliko, da prekrije dno) podušimo nasekljano čebulo, česen in por. Ko spremeni barvo, postekleni in se zmehča, dodamo na koščke narezan paradižnik, korenček in papriko. Začinimo in dobro premešamo.
Sir za žar rahlo premažemo z oljem in popečemo.
Stročji fižol damo v vrelo vodo, pustimo 2-3 minute, da se malo zmehčamo, nato pa ga odcedimo.
Zalijemo z 2 dcl vode, povečamo ogenj, da zavre, nato pa zmanjšamo in pokrijemo. Tako kuhljamo 10 minut, nato pa dodamo še narezane bučke in stročji fižol. Pokrijemo in kuhamo še 5 minut.
Ogenj povečamo in dodamo še 1 dcl vode, premešamo ter vsujemo polento direktno v jed. Na majhnem ognju kuhamo in mešamo, dokler se polenta ne napije tekočine, nato pa ugasnemo.
Pustimo počivati in preden postrežemo vmešamo na koščke narezan popečen sir.