Zdravilna zelenjavna juha z ječmenčkom in rdečo lečo
* od 12. meseca dalje * z glutenom * vegansko * brez mlečnih izdelkov * brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
- INGVER svež, 1 košček v velikosti oreha
- ČESEN 1 velik strok
- CVETAČA 1/2 manjše glave
- KORENČEK 1 večji
- POR beli del, 1 manjši kos
- JEČMEN oluščen, 3 zvrhane jušne žlice
- RDEČA LEČA 1 zvrhana jušna žlica
- GRAH zamrznjen, 2 jušni žlici
- ŠETRAJ 1 velik ščep
- ZELENA sušena, ščep
- KURKUMA ščep
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1 čajna žlička
- KONOPLJINO OLJE 1 jušna žlička
Na stopljeni kokosovi maščobi popražimo nariban ingver in nariban česen. Mešamo in pazimo, da se ne prismodi. Po slabi minuti praženja, dodamo malo vode, da zavrči in preostale začimbe.
Nekajkrat premešamo, nato pa dodamo na kose (ali koščke) narezano zelenjavo, ječmen in lečo; zalijemo s 300 ml vode, pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo, dokler se ječmen ne zmehča.
Zadnjih 7 minut kuhanja primešamo grah.
Tik preden postrežemo, posamezni porciji primešamo žličko olja.