Vrtičarski krožnik s piščancem
* od 10. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * mesno - piščanec * brez jajc
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Total Time 1 hour hr
- KROMPIR 4 večji
- PIŠČANEC prsi, 150 g
- BUČKA 1 večja
- KORENČEK 2 srednje velika
- PAPRIKA 1 manjša
- ČEŠNJEV PARADIŽNIK nekaj kosov
- MLADA ČEBULICA 3 manjše skupaj z listi
- GRAH zamrznjen, 1 velika pest
- MEŠANA ZELENJAVA zamrznjena (cvetača, korenček, koruza, ... )
- TIMIJAN 1 čajna žlička
- BAZILIKA 1 čajna žlička
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
Krompir in korenček olupimo in skuhamo v vodi, skoraj do mehkega. Dobro odcedimo.
Preostalo zelenjavo narežemo na približno enako velike koščke, dodamo korenček in krompir, začinimo in pokapamo z oljem, dobro premešamo, najlažje kar z rokami.
Piščanca narežemo na male koščke in podušimo v ponvi na malo vode na največjem ognju, zelo na hitro, toliko, da meso spremeni barvo in skoraj vsa voda izpari.
Vmešamo k zelenjavi in premešamo skupaj.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C slabe pol ure.