Cvetačo, ohrovt in por skuhamo na pari.
Ko se zelenjava malo ohladi, jo dobro odcedimo, primešamo začimbe in zmiksamo v čimbolj gladko zmes.
Dodamo malo drobtin, premešamo in vmešamo jajce.
Postopoma še dodajamo drobtine in mešamo, vedno dodajamo po žlicah in počakamo nekaj minut, da se napijejo, preden dodamo novo porcijo, sicer bojo kroglice pretrde.
Maso pustimo, da nekaj minut počiva, nato pa iz nje oblikujemo enakomerno velike kroglice.
Medtem skuhamo špagete. Ko se špageti 5 minutah kuhajo, se vrnemo h kroglicam in jih popečemo v ponvi z malo olja ter dobro odcedimo na papirnati brisači.
Ponev obrišemo, vanjo vlijemo paradižnikovo omako in poljubno začinimo - dodali smo malo origana in bazilike ter ščep soli. Ko omaka zavre, ogenj zmanjšamo, vanjo damo kroglice in nekaj minut na majhnem ognju kuhamo, da se napojijo okusa omake.
Na koncu dodamo odcejene špagete, dobro premešamo in postrežemo.