Vegi pasulj
* od 8. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 35 minutes mins
- POR beli del, en manjši kos
- ČEBULA 1/2 manjše
- ČESEN 1 strok
- BELI FIŽOL vložen, 200 g
- PARADIŽNIK svež, 1 večji (ali paradižnikova omaka)
- PARADIŽNIKOVA MEZGA bio, brez dodatkov, 1 jušna žlica
- KORENČEK 1 večji
- RUMENA PAPRIKA sveža, 1 manjši kos
- RDEČA PAPRIKA sušena, ščep
- MAJARON ščep
- TIMIJAN ščep
- KUMINA ščep
- LOVORJEV LIST 1
Na malo vode (toliko, da prekrije dno) podušimo nasekljano čebulo, por in česen; ko skoraj vsa voda izpari in se čebula zmehča (3-4 minute), dodamo korenček in papriko ter narezan paradižnik. Premešamo in začinimo ter dodamo lovorjev list.
Nekaj minut pustimo, da se duši v lastnem soku, na to pa dodamo mezgo in cca. 2 dcl vode ter dobro premešamo.
Pokrijemo ter pustimo 15 minut, da se počasi kuhlja, občasno premešamo.
Po tem času vsujemo k jedi odcejen fižol, ponovno premešamo in pokrijemo; tako pustimo še 10 minut.
Postrežemo s kosom pirinega polnozrnatega kruha.