Go Back

Veganski sladoled Snickers

* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes

Ingredients
  

  • za 7 manjših snickersov
  • ZA SLADOLED
  • INDIJSKI OREŠČKI 100 g
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1/2 jušne žlice
  • BANANA 1 zelo zrela
  • KOKOSOVA SMETANA ali MUS, 1 jušna žlica
  • VANILIJA ekstrakt, 1 čajna žlička
  • ---
  • ZA KARAMELO
  • RJAVI NERAFINIRANI SLADKOR 50 g
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 15 g
  • KOKOSOVA SMETANA 30 g
  • ---
  • ARAŠIDI oluščeni, nepraženi, nesoljeni, 3 jušne žlice
  • TEMNA ČOKOLADA nad 65%, 60 g

Instructions
 

  • Banano narežemo na koščke in zamrznemo.*
  • Zmiksamo skupaj s preostalimi sestavinami za sladoled v čim bolj gladko strukturo in vlijemo v kvadraten model (cca 1 cm na debelo), obložen z živilsko folijo in zamrznemo.
  • Ko je dobro strjeno, previdno stresemo iz modela, odstranimo folijo in narežemo na enako debele palčke.
  • Hranimo v zamrzovalniku, dokler ne pripravimo karamele.
  • Za pripravo karamele v širši posodi najprej segrevamo sladkor, dokler se ne stopi (med stalnim mešanjem in na srednjem ognju; pazimo tudi, da se nam ne zasmodi). Ko je ves sladkor stopljen, previdno dodamo kokosovo maščobo, dobro premešamo in nazadnje dodamo še kokosovo smetano - pazljivo, ker se na sladkorju naredijo mehurčki. Mešamo še 2-3 minute, nato pa ugasnemo. Počakamo, da malo ohladi in nato prelijemo čez sladoledne palčke, obložimo z arašidi in prelijemo s topljeno čokolado. (Stopimo jo nad vodno kopeljo).

Notes

* Lahko pripravimo tudi navadi sladoled iz banane, brez vseh dodatkov; banano samo zamrznemo in miksamo, dokler ne dobimo kremne strukture.
---
* Zamrzovanje ni upoštevano v času priprave.