Veganski sir z zelišči
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Total Time 5 minutes mins
- INDIJSKI OREŠČKI 100 g
- KVASNI KOSMIČI 1 jušna žlica
- LIMONIN SOK 1 jušna žlica
- JABOLČNI KIS 1 čajna žlička
- SOL ščep
- POPER mešani, ščep
- SUHA ali SVEŽA zelišča: bazilika majaron, timijan, origano, ...
- ČESEN 1 manjši strok (oz. po okusu, vendar ne preveč, da ne bo prevladoval)
Indijski oreščke namočimo čez noč in odcedimo. S preostalimi sestavinami ga zmešamo v gladko maso. Če želimo malce bolj redek sir, dodamo še malo vode.
Lahko ga pojemo takoj ali pa ga damo na gazo, oblikujemo v hlebček in pustimo čez noč, da se tekočina malo odcedi in dobimo še bolj kremast, lepo mazljiv sir.