Go Back

Veganski sir z zelišči

* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes

Ingredients
  

  • INDIJSKI OREŠČKI 100 g
  • KVASNI KOSMIČI 1 jušna žlica
  • LIMONIN SOK 1 jušna žlica
  • JABOLČNI KIS 1 čajna žlička
  • SOL ščep
  • POPER mešani, ščep
  • SUHA ali SVEŽA zelišča: bazilika majaron, timijan, origano, ...
  • ČESEN 1 manjši strok (oz. po okusu, vendar ne preveč, da ne bo prevladoval)

Instructions
 

  • Indijski oreščke namočimo čez noč in odcedimo. S preostalimi sestavinami ga zmešamo v gladko maso. Če želimo malce bolj redek sir, dodamo še malo vode.
  • Lahko ga pojemo takoj ali pa ga damo na gazo, oblikujemo v hlebček in pustimo čez noč, da se tekočina malo odcedi in dobimo še bolj kremast, lepo mazljiv sir.