V posodo damo stročnice, prilijemo cca. 3 dcl vode, zavremo.
Ogenj zmanjšamo in zakuhamo riž. Kuhamo, dokler se ne zmehča, občasno premešamo in spremljamo, ali je še potrebno dodati vodo.
Ko je kuhano, nastane malo gostejša kaša; počakamo, da se malo ohladi.
Paprikam odrežemo vrhove s pecljem vred, odstranimo semenke in paprike previdno napolnimo z maso ter pokrijemo nazaj z vrhovi.
V posodo damo malo vode in nasekljano čebulo, začinimo z majaronom in origanom; nekaj časa dušimo, da se čebula zmehča.
Prilijemo paradižnikovo omako in dodamo paprike, ki jih poležemo eno poleg druge.
Kuhamo pokrito na majhnem ognju, po cca. 15 minutah jih obrnemo, da je še druga polovica v omaki in so celotne skuhane, da se tako napojijo omake.
Med tem časom v drugi posodi skuhamo krompir in ga postrežemo kot prilogo; prija kar v oblicah s peteršiljem, lahko pa seveda pripravimo praženega ali kot pire.