DROBTINEpirine, 2 jušni žlici, po potrebi tudi več
REPIČNO OLJE3 jušne žlice
za solato
RIŽ100 g
AVOKADO1/2 manjšega
RDEČA ČEBULA1/2 manjše
PAPRIKApoljubna, 1/2 manjše
KORENČEK1 srednje velik
JAJCE1 kos
LIMETIN SOK1 čajna žlička
OMEGA-3 OLJE1 jušna žlica
Instructions
Najprej skuhamo riž, ga odcedimo in operemo, počakamo, da se malo ohladi. Jajce skuhamo v trdo kuhano.
Tuno dobro odcedimo, na to pa vse sestavine za polpetke, razen drobtin, zmiksamo na drobno. Dodamo drobtine, najprej eno žlico in dobro premešamo. Počakamo nekaj minut, da se masa napije. Če se nam še vedno zdi premokra (oblikujemo en testni polpet in vidimo, če se da lepo oblikovati), dodamo še drobtine. Ponovno počakamo nekaj minut in oblikujemo testni polpet. Tako dodajamo drobtine, dokler ne iz mase lahko oblikujemo dokaj čvrstih polpetkov.* (opombe spodaj)
Segrejemo olje in na zmerni temperaturi na hitro opečemo polpetke, na vsaki strani 2-3 minute. Odcedimo na papirnati brisači.
Rižu primešamo preostalo polovico avokada, na tanke rezine narezano čebulo, jajce, narezano papriko in nalistan korenček.
Polijemo z limetinim sokom in oljem.
Notes
Raje počakajmo več minut, da se drobtine res napijejo; če bomo namreč dodali preveč drobtin, bo masa zbita in polpeti trdi.