Go Back

Tropska fantazija

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • za model premera 10 cm
  • PIŠKOTI poljubni, 10 kosov
  • PRAVI KAKAV 1 jušna žlica
  • KOKOSOVO MLEKO nekaj žličk za testo + 3 jušne žlice za nadev
  • KOKOSOVA MOKA 2-3 jušne žlice
  • BANANA 1
  • ANANASOV KOMPOT nesladkan ali manj sladek, 200 g
  • KORUZNI ŠKROB 1 zvrhana jušna žlica
  • VANILIJA V PRAHU 1 noževa konica
  • ŽAFRANIKA samo za barvo, lahko jo izpustimo

Instructions
 

  • Piškote skupaj s kakavom zmiksamo v drobtine; postopoma dodajamo malo kokosovega mleka, samo da se masa malo poveže.*
  • Stresemo v model in s prsti pritisnemo na dno; tako nastane piškotna podlaga. Damo v hladilnik.
  • Medtem pripravimo puding - kompot precedimo in samo tekočino, ki smo ji dodali vanilijo in žafraniko, zavremo. Škrob zmešamo s 3 žlicami kokosovega mleka v gladko mešanico in ga počasi zlijemo h kompotu.
  • Ves čas mešamo na majhnem ognju, da dobimo gladek puding. Odstavimo po 2-3 minutah.
  • Na ohlajeno testo natresemo kokosovo moko, položimo na kolobarje narezano banano, obložimo s koščki ananasa in prelijemo s pudingom.
  • Počakamo, da se ohladi - lahko tudi čez noč.

Notes

* Če uporabite piškote, ki so brez jajc in mleka, je jed popolnoma veganska; piškoti Savoiardi, ki smo jih uporabili mi, niso. Ostali nadev je pa brez mlečnih izdelkov in jajc.
* Če vam masa lepo stoji skupaj brez mleka, ga izpustite.