Go Back

Srčkani flancati (najboljši krhki flancati naše mame)

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto-vegetarijansko * z jajci
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 6

Ingredients
  

  • NAVADNA MOKA 250 g
  • KISLA SMETANA 3 jušne žlice
  • MASLO 40 g
  • JAJCE 2 kosa
  • LIMONINA LUPINICA 2 naribani limoni
  • RUM 3 jušne žlice
  • BELO VINO 2 jušni žlici
  • SLADKOR 1 jušna žlica
  • SOL mini ščep
  • VANILIJA V PRAHU 1 čajna žlička
  • REPIČNO OLJE za cvretje
  • SLADKOR V PRAHU za posip

Instructions
 

  • Moko damo v multipraktik (uporabimo nastavek za testo), dodamo na koščke narezano zmehčano maslo in vse preostale sestavine. Zgnetemo v gladko testo.
  • Na pomokanem pultu razvaljamo na tanko (1mm).
  • Izrežemo poljubne oblike.
  • Cvremo v segretem olju (ko vanj pomočimo leseno kuhalnico, se okoli nje naredijo mali mehurčki) na visoki srednji temperaturi ognja na vsaki strani 20-30 sekund.
  • Odlagamo na papirnate brisače, da se dobro odcedijo.
  • Še tople posipamo s sladkorjem v prahu.