Kvas nadrobimo v skodelico z 1,5 dcl tople vode, dodamo ščep sladkorja in pustimo dobrih 15 minut, da naraste.
Moko zmešamo s soljo. Vmešamo kvas in olje ter s kuhalnico zmešamo v enotno maso in pregnetemo v okroglo kepo (malo se bo lepila na prste). Pustimo vzhajati dobro uro.
Medtem v ponvici zavremo malo vode (damo toliko, da je dno prekrito), skupaj s timijanom in drobnjakom. Dodamo na tanko narezano zelje, na drobno nasekljan por in rezinice korenčka. Na hitro podušimo, da se zelje zmehča, nato pa umaknemo v drugo posodo, da se ohladi.
V isto ponev damo na male koščke narezanega purana, posujemo z malo rdeče paprike, dodamo malce vode in podušimo v 5 minutah, da meso spremeni barvo. Če vsa voda prehitro izpari, jo še malo dodamo. Na koncu na meso stisnemo česen, premešamo, pustimo še dobro minuto, da se okusi premešajo in ugasnemo.
V skledi zmešamo skuto, kislo smetano, jogurt in žličko rdeče paprike.
Vzhajano testo zvrnemo na pomokano površino, ki smo jo še dodatno potresli z zrnci polente. Ne gnetemo preveč, samo v nekaj potezah razvaljamo v približno 1cm debelo testo, ki ga previdno preložimo v okrogel pekač za pite. Oblikujemo rob. En manjši kos testa prihranimo.
Testo namažemo s skutno mešanico, nanjo naribamo sir, naložimo zelenjavo (če je zelenjavna mešanica premokra, jo malo odcedimo ali ožamemo, sicer bo nadev preveč tekoč).
Na vrh damo meso, naribamo še malo sira, iz preostanka testa pa natrgamo male kroglice, ki jih sploščimo in z njimi pokrijemo pito.