Go Back

Špinačni quiche z riževim papirjem

* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients
  

  • RIŽEV PAPIR 8-10 majhnih listov (oz. poljubno testo za slane pite v velikosti pekača cca. 12 cm)
  • JAJCA velikost M, 3
  • KISLA SMETANA 50 g
  • ŠPINAČA sveža, 250 g
  • KUHAN PRŠUT nemasten, 50 g
  • SOL ščep
  • POPER ščep
  • RDEČA PAPRIKA ščep

Instructions
 

  • Vsak posamezen list papirja za nekaj sekund namočimo v topli vodi, da se zmehča in polagamo na pekač, narahlo pomaščen.
  • Špinačo na hitro poparimo z vrelo vodo, dobro odcedimo in ohladimo.
  • Jajca razžvrkljamo, zmešamo s kislo smetano, začinimo in dodamo špinačo.
  • Pečemo na 200°C 30-35 minut oz. dokler robovi niso lepe zlatorjave barve.