Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Špinačni quiche z riževim papirjem
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
35
minutes
mins
Total Time
50
minutes
mins
Ingredients
RIŽEV PAPIR
8-10 majhnih listov (oz. poljubno testo za slane pite v velikosti pekača cca. 12 cm)
JAJCA
velikost M, 3
KISLA SMETANA
50 g
ŠPINAČA
sveža, 250 g
KUHAN PRŠUT
nemasten, 50 g
SOL
ščep
POPER
ščep
RDEČA PAPRIKA
ščep
Instructions
Vsak posamezen list papirja za nekaj sekund namočimo v topli vodi, da se zmehča in polagamo na pekač, narahlo pomaščen.
Špinačo na hitro poparimo z vrelo vodo, dobro odcedimo in ohladimo.
Jajca razžvrkljamo, zmešamo s kislo smetano, začinimo in dodamo špinačo.
Pečemo na 200°C 30-35 minut oz. dokler robovi niso lepe zlatorjave barve.