Špinačo operemo, očistimo in odstranimo večje peclje.
Damo jo v vrelo vodo in počakamo, da malo uplahne, nato pa jo dobro odcedimo in ožamemo.*
Por nasekljamo, ga na malo vode na najvišjem ognju podušimo, da se zmehča, nato pa ugasnemo, primešamo špinačo, solimo in dodamo muškatni orešček.
Ko se vse skupaj malo ohladi, zmešamo z naribanim sirom in kremnim sirom ter jajcem.
Listnato testo (2 kosa po 250 g) razvaljamo na 2 mm na debelo in izrežemo 2 kroga (premera cca. 30 cm).
Nadevamo s špinačno mešanico in pokrijemo z drugim krogom. Rob namažemo z jajcem in dobro zatisnemo skupaj. Prav tako premažemo testo na sredini. Od roba proti sredini zarežemo enakomerno dolge trakce, ki se končajo pred sredino, tako da nam ostane srednji krog.
Vsak krak zavijemo v manjšo spiralo in premažemo z jajcem.
Iz preostankov testa lahko oblikujemo poljubne oblike in obložimo zvezdo.
Vse skupaj pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C slabe pol ure oz. dokler testo ni zlatorjave barve.
Notes
* Če uporabimo že zamrznjeno in spasirano špinačo, uporabimo pol manj količine, torej cca. 175 g.