Go Back

Špinačna zvezda

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto-vegetarijansko * z jajci
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4

Ingredients
  

  • SVEŽA ŠPINAČA cca. 250 g
  • NAVADEN SIR 75 g
  • KREMNI SIR 75 g
  • POR beli del, manjši košček
  • SOL ščep
  • LISTNATO TESTO 500 g (2x 250 g)
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • JAJCE 1 +1 (za premaz)

Instructions
 

  • Špinačo operemo, očistimo in odstranimo večje peclje.
  • Damo jo v vrelo vodo in počakamo, da malo uplahne, nato pa jo dobro odcedimo in ožamemo.*
  • Por nasekljamo, ga na malo vode na najvišjem ognju podušimo, da se zmehča, nato pa ugasnemo, primešamo špinačo, solimo in dodamo muškatni orešček.
  • Ko se vse skupaj malo ohladi, zmešamo z naribanim sirom in kremnim sirom ter jajcem.
  • Listnato testo (2 kosa po 250 g) razvaljamo na 2 mm na debelo in izrežemo 2 kroga (premera cca. 30 cm).
  • Nadevamo s špinačno mešanico in pokrijemo z drugim krogom. Rob namažemo z jajcem in dobro zatisnemo skupaj. Prav tako premažemo testo na sredini. Od roba proti sredini zarežemo enakomerno dolge trakce, ki se končajo pred sredino, tako da nam ostane srednji krog.
  • Vsak krak zavijemo v manjšo spiralo in premažemo z jajcem.
  • Iz preostankov testa lahko oblikujemo poljubne oblike in obložimo zvezdo.
  • Vse skupaj pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C slabe pol ure oz. dokler testo ni zlatorjave barve.

Notes

* Če uporabimo že zamrznjeno in spasirano špinačo, uporabimo pol manj količine, torej cca. 175 g.