Špinačna juhica s kokosom in korenčkovimi kepicami
* od 8. meseca dalje
* z glutenom
* brez mlečnih izdelkov
* vegansko
* brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
- ŠPINAČA mlada v listih, 100 g
- KOKOSOVA MOKA 1 zvrhana jušna žlica
- RIŽ suh, 50 g
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- ČESEN 1/2 malega stroka
- KORENČEK 1 večji
- POLNOZRNAT PŠENIČNI ZDROB 3 zvrhane jušne žlice
- MAJARON ščep
- LANENO OLJE 1 čajna žlička
Riž dobro operemo in v vodi skuhamo do mehkega. Nad isto posodo damo cedilo in v njem skuhamo narezan korenček. Tako riž kot korenček odcedimo.
Posebej v malo vode skuhamo svežo špinačo, samo da listi uplahnejo. Dodamo kokosovo moko, muškatni orešček, stisnemo česen in pokuhamo še minuto časa, nato pa odmaknemo s štedilnika in zmiksamo skupaj z rižem.
V vodi (cca. 3 dcl), ki ji dodamo majaron, zakuhamo zdrob; ko je pripravljen, mu dodamo korenček in na grobo pretlačimo, lahko pa tudi zmiksamo za manjše otroke.
Ko se jed malo ohladi, z žlico za sladoled oblikujemo kepice in jih dodamo juhi ter nazadnje vse skupaj prelijemo z žličko olja.