Go Back

Solata iz rdeče pese in fete

* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • RDEČA PESA predhodno kuhana, 3 večje
  • FETA 100 g
  • ČEBULA nekaj rezinic
  • ZELENA PAPRIKA 1/2 večje
  • META jagodna (lahko tudi navadna), nekaj listkov
  • OLJČNO OLJE 1 jušna žlica
  • GROBA MORSKA SOL ščep
  • JABOLČNI KIS 1 čajna žlička

Instructions
 

  • Rdečo peso skuhamo in narežemo na enako velike kose. Nanjo nadrobimo feto, dodamo papriko in čebulo.
  • Za preliv v terilniku pretlačimo meto (tako da res razvije polnost okusa po jagodah), dodamo sol, olje in kis in pretlačimo v preliv. Dodamo nekaj žličk vode in prelijemo solato.