Skutni njoki v avokadovi omaki s tuno
* od 12. meseca dalje
* z glutenom
* z mlečnimi izdelki
* mesno - tuna
* brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
- AVOKADO 1/2 pol manjšega
- TUNA vložena v lastnem soku, 1 jušna žlica
- ČEBULA 1/2 manjše
- ČESEN 1/2 stroka
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 čajna žlička
- PETERŠILJ svež, 1 jušna žlica
- ORIGANO ščep
za njoke
- SKUTA 50 g
- POLBELA MOKA 50 g
- RDEČA PAPRIKA 1 zravnana čajna žlička
- DROBNJAK 1 zravnana čajna žlička
Skuto in moko zmešamo z rdečo papriko in drobnjakom v čimbolj enotno zmes in pustimo počivati.
V ponvi na malo vode segrejemo preostale začimbe, dodamo čebulo in česen ter pokuhamo, da se čebula zmehča.
Dodamo tuno in na koščke narezan avokado, prilijemo malo vode in če je to potrebno, premešamo.
Pokrijemo in pustimo na srednjem ognju dobrih 10 minut, da se avokado malo zmehča in okusi premešajo.
Medtem iz mase oblikujemo njokce (najprej oblikujemo kačo, ki jo nato narežemo na enakomerno velike koščke).
Kuhamo v rahlo osoljenem kropu, dokler ne prilezejo na površino.