Go Back

Skutina tortica z jagodami

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Total Time 2 hours
Servings 4

Ingredients
  

  • za podlago okrogel pekač premera 15 cm
  • OTROŠKI PIŠKOTI manj sladki ali nesladki, 150 g
  • PRAVI KAKAV 3-4 zvrhane jušne žlice (odvisno, koliko želimo temno podlago)
  • MASLO navadno ali kokosovo, 75 g
  • ---
  • za nadev
  • NAVADNA SKUTA 350 g
  • KREMNI SIR ali SIRNI NAMAZ 100 g
  • po želji: SLADKOR 1 zvrhana jušna žlica
  • MLEKO 100 ml
  • AGAR-AGAR v prahu, 2 g (ali ustrezna količina želatine, 3-4 lističe)
  • JAGODE 2 večji pesti
  • SVEŽE JAGODE

Instructions
 

  • Piškote, kakav in maslo zmiksamo v sekljalniku, da nastanejo drobtine. Pritisnemo jih na dno pekača, obloženega z živilsko folijo; enakomerno razporedimo in dobro pritisnemo. Ohladimo za pol ure v hladilniku.
  • Medtem jagode narežemo v manjši lonček in jih podušimo, da spustijo vodo in se zmehčajo; nekaj jagod prihranimo za okras. Jagodno omako ohladimo.
  • Skuto zmešamo s kremnim sirom in če želimo, še s sladkorjem.
  • Mleko zavremo in vanj vmešamo agar; ko se malo ohladi (čez 15 minut), ga primešamo skutni mešanici.
  • Jagode, ki so nam preostale, narežemo in pritisnemo na obod pekača, da oblikujemo vzorec.
  • Na piškotno podlago previdno vlijemo skutino mešanico in pazimo na vzorec iz jagod. Enakomerno razporedimo. Na vrh razporedimo še jagodno omako.
  • Tortico hladimo vsaj 100 minut v hladilniku.