Piškote, kakav in maslo zmiksamo v sekljalniku, da nastanejo drobtine. Pritisnemo jih na dno pekača, obloženega z živilsko folijo; enakomerno razporedimo in dobro pritisnemo. Ohladimo za pol ure v hladilniku.
Medtem jagode narežemo v manjši lonček in jih podušimo, da spustijo vodo in se zmehčajo; nekaj jagod prihranimo za okras. Jagodno omako ohladimo.
Skuto zmešamo s kremnim sirom in če želimo, še s sladkorjem.
Mleko zavremo in vanj vmešamo agar; ko se malo ohladi (čez 15 minut), ga primešamo skutni mešanici.
Jagode, ki so nam preostale, narežemo in pritisnemo na obod pekača, da oblikujemo vzorec.
Na piškotno podlago previdno vlijemo skutino mešanico in pazimo na vzorec iz jagod. Enakomerno razporedimo. Na vrh razporedimo še jagodno omako.
Tortico hladimo vsaj 100 minut v hladilniku.