Skuto, kislo smetano in jogurt zmešamo z 1 čajno žličko sladkorja.
V posodi segrejemo 0,5 cl (en štamprle :D ) vode, dodamo 1 g agarja, premešamo in pustimo, da voda zavre. Pokuhamo v 1-2 minuti in ugasnemo. Ko se malo ohladi (čez 5 minut), vlijemo k skutni mešanici in dobro premešamo. Mešanico vlijemo v modelček, ki ga lahko tudi obložimo s prozorno folijo za živila.
Jagode narežemo na koščke, dodamo žličko sladkorja, premešamo in v posodi skupaj z 2 dcl vode zmešamo in rahlo pokuhamo (največ 3 minute). Primešamo preostali agar, premešamo in čez minuto ugasnemo.
Jagodno zmes prelijemo čez skutno mešanico; ko se ohladi, damo v hladilnik za najmanj pol ure.
Preden postrežemo, na vodni kopeli stopimo temno čokolado in prelijemo čez strjenko.
Notes
* Če ste bolj sladkosnedi, lahko uporabite kakšno žličko sladkorja več.