Go Back

Šampinjončkasti trikotniki in cvetačni kit

* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * (pogojno mesno - ribe) * z jajci
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • KROMPIR 2 srednje velika
  • CVETAČA 1/2 manjše glave
  • krompirja in cvetače naj bo količinsko nekje približno enako, če pa želite bolj zakriti okus cvetače, dodajte raje 1 krompir več
  • RIŽEVO MLEKO cca 100 ml (lahko tudi več ali manj)
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1/2-1 jušna žlica
  • ---
  • SVEŽI ŠAMPINJONI cca 200 g
  • TUNA v lastnem soku, 1 mala pločevinka
  • ORIGANO 1 zravnana čajna žlička
  • ŠETRAJ 1/2 zravnane čajne žličke
  • TIMIJAN 1 zravnana čajna žlička
  • SOL ščep
  • POPER ščep
  • DROBTINE 1 zvrhana jušna žlica (lahko več ali manj)
  • JAJCE 1 kos
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1/2 jušne žlice

Instructions
 

  • Šampinjone narežemo na rezinice in jih skupaj z začimbami popečemo na segreti kokosovi maščobi. Naj se pražijo toliko časa, da spustijo vodo in se pričnejo malce prijemati na ponev; takrat ugasnemo in odstavimo.
  • Šampinjone prestavimo v posodo in dodamo odcejeno tuno, jajce, rahlo solimo in popramo. Dobro premešamo in če je treba, dodamo malo drobtin, da lahko iz mase oblikujemo enako velike kroglice, ki jih potlačimo v trikotnike. (Lahko seveda pustimo tudi v obliki polpetkov.)
  • Pustimo nekaj minut v hladilniku, da se malo strdijo.
  • Med tem v drugi posodi skuhamo cvetačo in na drobno narezan olupljen krompir. Odcedimo in med tlačenjem (ali miksanjem s paličnim mešalnikom) vmešamo kokosovo maščobo in postopoma (med mešanjem ali miksanjem) prilivamo segreto riževo mleko.
  • Trikotničke popečemo na malo olja ali kokosove maščobe do zlato rjave barve.
  • Iz pireja oblikujemo kita, oči naredimo iz poljubne zelenjave (mi smo dali kapro).

Notes

* Jajce lahko tudi izpustite, prav tako nastanejo dobri trikotnički. ;)