krompirja in cvetače naj bo količinsko nekje približno enako, če pa želite bolj zakriti okus cvetače, dodajte raje 1 krompir več
RIŽEVO MLEKOcca 100 ml (lahko tudi več ali manj)
KOKOSOVA MAŠČOBA1/2-1 jušna žlica
---
SVEŽI ŠAMPINJONIcca 200 g
TUNAv lastnem soku, 1 mala pločevinka
ORIGANO1 zravnana čajna žlička
ŠETRAJ1/2 zravnane čajne žličke
TIMIJAN1 zravnana čajna žlička
SOLščep
POPERščep
DROBTINE1 zvrhana jušna žlica (lahko več ali manj)
JAJCE1 kos
KOKOSOVA MAŠČOBA1/2 jušne žlice
Instructions
Šampinjone narežemo na rezinice in jih skupaj z začimbami popečemo na segreti kokosovi maščobi. Naj se pražijo toliko časa, da spustijo vodo in se pričnejo malce prijemati na ponev; takrat ugasnemo in odstavimo.
Šampinjone prestavimo v posodo in dodamo odcejeno tuno, jajce, rahlo solimo in popramo. Dobro premešamo in če je treba, dodamo malo drobtin, da lahko iz mase oblikujemo enako velike kroglice, ki jih potlačimo v trikotnike. (Lahko seveda pustimo tudi v obliki polpetkov.)
Pustimo nekaj minut v hladilniku, da se malo strdijo.
Med tem v drugi posodi skuhamo cvetačo in na drobno narezan olupljen krompir. Odcedimo in med tlačenjem (ali miksanjem s paličnim mešalnikom) vmešamo kokosovo maščobo in postopoma (med mešanjem ali miksanjem) prilivamo segreto riževo mleko.
Trikotničke popečemo na malo olja ali kokosove maščobe do zlato rjave barve.
Iz pireja oblikujemo kita, oči naredimo iz poljubne zelenjave (mi smo dali kapro).
Notes
* Jajce lahko tudi izpustite, prav tako nastanejo dobri trikotnički. ;)