VINSKI KAMEN1 zvrhana čajna žlička (lahko tudi pecilnega praška)
za vaniljevo kremo
MLEKO2 dcl
KROMPIRJEV ŠKROB1 zvrhana jušna žlica (lahko tudi koruzni škrob)
VANILIJA V PRAHU1 noževa konica
LIMONINA LUPINICA1 jušna žlička
SADJEpoljubno sadje za oblogo
POLJUBNA MARMELADAmarelična ali poljubna marmelada za premaz
Instructions
Skuto zgnetemo skupaj z moko, ki smo ji dodali vinski kamen. Ko je masa kolikor toliko kompaktna, dodamo še jogurt in vse skupaj dobro pregnetemo v kepo.
Pustimo počivati nekaj minut in ogrejemo pečico na 200°C. Testo kar z rokami pritisnemo na pomaščem okrogel pekač in oblikujemo grobe robove.
Pečemo 20 minut, nato pa ohladimo na rešetki.
Medtem pripravimo vanilijevo kremo.
Od hladnega mleka odvzamemo 3 jušne žlice in jih gladko razmešamo s škrobom. Preostanku mleka dodamo vanilijo in zavremo. Ogenj zmanjšamo na minimalno in počasi vlijemo škrob ter ves čas mešamo. Nastane naj rahlo gosta krema, ki ji na koncu primešamo limonino lupinico.
Ko se testo malo ohladi, ga na tanko premažemo z marmelado in počakamo nekaj minut, nato pa nanj vlijemo kremo.