Skuhamo ječmenovo kavo in ji primešamo 100 ml mleka. Ohladimo.
Za kremo od 500 ml hladnega mleka odvzamemo 6 jušnih žlic in jih gladko razmešamo s škrobom. Preostanek mleka zavremo skupaj z vanilijo, ogenj zmanjšamo in vmešamo škrob; z metlico ves čas mešamo na majhnem ognju in skuhamo v puding, 3 minute, nato ugasnemo.
Pokrijemo s plastično folijo, da nam ne nastane kožica na vrhu. Ko je rahlo ohlajen, primešamo mascarpone in 100 ml sladke smetane.
Piškote namakamo v kavo enega po enega (ne pustimo predolgo, 10-15 sekund, sicer bodo preveč razmočeni) in zlagamo v kvadraten pekač na dno.
Prelijemo s polovico kreme in ponovno obložimo s piškoti in prelijemo s kremo.
Preostanek smetane stepemo in poljubno okrasimo ter potresemo s kakavom.
Ohladimo v hladilniku, pustimo vsaj 2 uri.