Rezina Planica
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
- MLEKO poljubno, 500 ml
- POLNOZRNAT PŠENIČNI ZDROB 150 g
- JAGODNA MARMELADA 2 jušni žlički
- KAKAV pravi, 2 jušni žlici
- VANILIJA V PRAHU ščep
Mleko zavremo in v njem zakuhamo zdrob z vanilijo; naj bo rahlo bolj gost.
Približno tretjino odvzamemo, damo posebej in primešamo kakav.
V manjši model, ki smo ga oplaknili z vodo, damo najprej kakakovo plast, nato belo plast, tretja plast pa je jagodna - pripravimo tako, da zadnji 1/3 zdroba, ki je ostal, primešamo marmelado.
Dobro ohladimo najprej na sobni temperaturi, nato pa še v hladilniku, da se res dobro strdi.