Razkuštrani burgerji in špinačna rižota z lečo
* od 11. meseca dalje (različica brez kisle smetane)
* z glutenom
* z mlečnimi izdelki
* ovo-lakto vegetarijansko
* brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 45 minutes mins
- za burgerje: 7-8 burgerjev
- KOLERABA 1/4 manjše
- KORENČEK 1/2 manjšega
- GOMOLJNA ZELENA 1/4 manjše
- POR samo beli del, 1/4 manjšega
- OVSENI KOSMIČI 5 jušnih žlic
- PIRINA MOKA po potrebi
- ZELENA sušena, ščep
- MAJARON ščep
- ŠETRAJ ščep
- ----------
- RIŽ 30 g
- ŠPINAČA mlada v listih, 1 pest
- RDEČA LEČA 1 jušna žlica
- KISLA SMETANA 1 čajna žlička (mlajšim od 12. mesecev damo žličko materinega ali adaptiranega mleka)
- LANENO OLJE 1 čajna žlička
Pečico segrejemo na 180°C.
Zelenjavo za burgerje začinimo in skuhamo na pari do rahlo čvrste strukture. Zmiksamo in dodamo ovsene kosmiče. Če se nam zdi masa premokra, dodamo pirino moko. Maso dobro premešamo in z žlico nadevamo na peki papir, rahlo potlačimo.
Pečemo cca 30 minut.
Medtem skuhamo riž in oprano lečo. Ko je že skoraj skuhan, vmešamo špinačo in tik preden postrežemo, še kislo smetano/mleko.