Go Back

Rabarbarina rezina s čokoladno proseno kašo

* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 45 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients
  

  • RABARBARA 1/2 večjega stebla ali 1 manjše
  • JAGODNA MARMELADA manj sladka, 3 jušne žlice ali 10 domačih eko jagod
  • VANILIJEV SLADKOR 1 vrečka
  • ---
  • PROSENA KAŠA 5 zvrhanih jušnih žlic
  • PRAVI KAKAV 4 zvrhane jušne žlice
  • KOKOSOVO MLEKO 100 ml
  • RIŽEVO MLEKO 100 ml (oz. po potrebi tudi več; lahko pa uporabimo dvojno količino kokosovega mleka, torej med 200-250 ml).
  • ---
  • KOKOSOVO MLEKO bolj gosto, 100 ml
  • ŠKROB 3 zvrhane jušne žlice, lahko tudi bio vanilijev puding
  • VANILIJEV SLADKOR 1 vrečka
  • VANILIJA V PRAHU 3 čajne žličke (če delamo s pudingom, namesto s škrobom, vanilije v prahu ne potrebujemo

Instructions
 

  • V 100 ml kokosovega mleka skuhamo proseno kašo, skupaj s kakavom. Kuha se nekje 20-25 minut; večkrat premešamo in spremljamo; če se kaša preveč gosti, dodajamo mleko po žlicah, vendar naj ostane precej gosta.
  • Kuhano kašo zlijemo v podolgovat model za torte in biskvite, ki smo ga obložili s peki papirjem ali pa živilsko folijo. Ohladimo.
  • Rabarbari odrežemo olesenele konce in jo olupimo (z roko povlečemo debelejše nitke stran). Narežemo na manjše koščke, ki jih v posodi skupaj z marmelado in vaniljevim sladkorjem dušimo, dokler ne postanejo mehki.*
  • Če jed pripravljamo s svežimi jagodami, jih narežemo na koščke in dušimo skupaj z rabarbaro; sladkor dodajamo po okusu.
  • Rahlo ohladimo.
  • V posodi posebej zavremo kokosovo mleko, v katerega smo z metlico vmešali škrob, vaniljev sladkor in vanilijo v prahu in skuhamo v gosto kremo./Če delamo puding, ga pripravimo po navodilih z vrečke. Na koncu v kremo vmešamo 5 jušnih žlic rabarbarine omake.
  • Maso zlijemo v model na proseno kašo in vse skupaj ohladimo.
  • Postrežemo z rabarbarino omako.

Notes

* Za bolj sladkosnede lahko dodamo še nekaj žlic sladkorja; odvisno, koliko je sladka rabarbara, ker zna biti precej kisla. :)