JAGODNA MARMELADAmanj sladka, 3 jušne žlice ali 10 domačih eko jagod
VANILIJEV SLADKOR1 vrečka
---
PROSENA KAŠA5 zvrhanih jušnih žlic
PRAVI KAKAV4 zvrhane jušne žlice
KOKOSOVO MLEKO100 ml
RIŽEVO MLEKO100 ml (oz. po potrebi tudi več; lahko pa uporabimo dvojno količino kokosovega mleka, torej med 200-250 ml).
---
KOKOSOVO MLEKObolj gosto, 100 ml
ŠKROB3 zvrhane jušne žlice, lahko tudi bio vanilijev puding
VANILIJEV SLADKOR1 vrečka
VANILIJA V PRAHU3 čajne žličke (če delamo s pudingom, namesto s škrobom, vanilije v prahu ne potrebujemo
Instructions
V 100 ml kokosovega mleka skuhamo proseno kašo, skupaj s kakavom. Kuha se nekje 20-25 minut; večkrat premešamo in spremljamo; če se kaša preveč gosti, dodajamo mleko po žlicah, vendar naj ostane precej gosta.
Kuhano kašo zlijemo v podolgovat model za torte in biskvite, ki smo ga obložili s peki papirjem ali pa živilsko folijo. Ohladimo.
Rabarbari odrežemo olesenele konce in jo olupimo (z roko povlečemo debelejše nitke stran). Narežemo na manjše koščke, ki jih v posodi skupaj z marmelado in vaniljevim sladkorjem dušimo, dokler ne postanejo mehki.*
Če jed pripravljamo s svežimi jagodami, jih narežemo na koščke in dušimo skupaj z rabarbaro; sladkor dodajamo po okusu.
Rahlo ohladimo.
V posodi posebej zavremo kokosovo mleko, v katerega smo z metlico vmešali škrob, vaniljev sladkor in vanilijo v prahu in skuhamo v gosto kremo./Če delamo puding, ga pripravimo po navodilih z vrečke. Na koncu v kremo vmešamo 5 jušnih žlic rabarbarine omake.
Maso zlijemo v model na proseno kašo in vse skupaj ohladimo.
Postrežemo z rabarbarino omako.
Notes
* Za bolj sladkosnede lahko dodamo še nekaj žlic sladkorja; odvisno, koliko je sladka rabarbara, ker zna biti precej kisla. :)