Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke; skuhamo v vodi do mehkega.
Medtem, ko se krompir kuha, v ponvi segrejemo maščobo in na hitro opečemo koščke mesa; ko so zlatorjave barve, prelijemo s paradižnikovo omako, začinimo in na majhnem ognju kuhljamo dobrih 10 minut.
Po tem času dodamo narezano papriko, nasekljano čebulo in česen ter stročji fižol, ki smo ga predhodno kuhali v vreli vodi 2 minuti. Jed dobro premešamo, pokrijemo ter pustimo kuhati 15 minut.
V drugi posodi na malo vode poparimo špinačo; ko listi upadejo, dodamo stisnjen ali drobno nasekljan česen, pokrijemo in pustimo na majhnem ognju, da se kuhlja dobrih 5 minut.
Ko je krompir kuhan, ga dobro odcedimo in pretlačimo.
Postopoma vlivamo olje, medtem ko tlačimo in dodajamo malo po malo mleka. Tako nastaja kremnat pire.
Notes
Pri mlajših od 12. mesecev uporabimo adaptirano ali materino mleko.