Go Back

Primorska pinca

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients
  

  • PIRINA MOKA 300 g
  • PŠENIČNA MOKA 150 g
  • JAJCA 3 (velikost M)
  • RJAVI SLADKOR 80 g
  • MASLO 100 g
  • MLEKO 200 ml
  • LIMONINA LUPINICA 2 naribani limoni
  • LIMONIN SOK 1/2 limone
  • RUM 1 jušna žlica
  • PECILNI PRAŠEK ali vinski kamen, 1,5-2 vrečki

Instructions
 

  • Jajca penasto zmešamo s sladkorjem, dodamo rum, naribano limonino lupinico in limonin sok.
  • Maslo raztopimo v toplem mleku in vlijemo k jajčni mešanici.
  • Postopoma primešamo moko in med stalnim mešanjem še pecilni prašek.
  • Nastalo testo je precej tekoče, zlijemo ga v papirčke za mafine ali pa v manjši pomaščen pekač.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C slabo uro oz. do rjavo zlate barve in pred koncem pečenja naredimo preizkus z leseno palčko, ki jo zapičimo v sredino testa; če je izvlečena čista, je pinca pečena, sicer pa ponovimo poskus čez 5 minut.

Notes

* Za mešanje jajc s sladkorjem sem uporabljala metlico v mutlipraktiku, potem za vmešavanje moke in delanje testa pa nastavek za testo, prav tako v multipraktiku.
* Lahko uporabite katerekoli mešanice mok, prav tako bi šlo s polnozrnato moko, vendar v tem primeru dodajte malo več maščobe.