Go Back

Ponarejena otroška tajska juhica (Tom Kha Gai)

* od 11. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - piščanec * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1 jušna žlica
  • LIMONSKA TRAVA sušena, 1 čajna žlička
  • INGVER sušen, 1 čajna žlička (ali svež, 1 manjši košček)
  • KORIANDER 1/2 čajne žličke
  • PIŠČANČJA JUŠNA OSNOVA 300 ml
  • PIŠČANEC kuhan ali surov, 100 g
  • KOKOSOVO MLEKO 200 ml
  • SOJINA OMAKA shoyu, fermentirana, 1 jušna žlica
  • RDEČA PAPRIKA 1 manjša
  • KORENČEK 1 večji
  • POR 1 manjši

Instructions
 

  • Segrejemo kokosovo maščobo, na njej rahlo popražimo začimbe, da zadišijo, zalijemo s piščančjo osnovo in dodamo piščanca, narezanega na manjše tanjše trakce.
  • Malo pokuhamo in dodamo narezan por, korenček in papriko, sojino omako ter kuhamo 10 minut.
  • Po tem času zalijemo še s kokosovim mlekom in kuhamo še 5 minut.
  • Za odrasle lahko na koncu dodamo še čilijevo olje.