Ponarejena otroška tajska juhica (Tom Kha Gai)
* od 11. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - piščanec * brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1 jušna žlica
- LIMONSKA TRAVA sušena, 1 čajna žlička
- INGVER sušen, 1 čajna žlička (ali svež, 1 manjši košček)
- KORIANDER 1/2 čajne žličke
- PIŠČANČJA JUŠNA OSNOVA 300 ml
- PIŠČANEC kuhan ali surov, 100 g
- KOKOSOVO MLEKO 200 ml
- SOJINA OMAKA shoyu, fermentirana, 1 jušna žlica
- RDEČA PAPRIKA 1 manjša
- KORENČEK 1 večji
- POR 1 manjši
Segrejemo kokosovo maščobo, na njej rahlo popražimo začimbe, da zadišijo, zalijemo s piščančjo osnovo in dodamo piščanca, narezanega na manjše tanjše trakce.
Malo pokuhamo in dodamo narezan por, korenček in papriko, sojino omako ter kuhamo 10 minut.
Po tem času zalijemo še s kokosovim mlekom in kuhamo še 5 minut.
Za odrasle lahko na koncu dodamo še čilijevo olje.