Skuhane stročnice in žita dobro odcedimo; damo v sekljalnik skupaj z zrezanim porom, korenčkom, papriko, pirinimi kosmiči in začimbami. Miksamo v enotno maso, slabih 5 minut. Pustimo počivati nekaj minut, da se kosmiči dobro napojijo. Če je masa premehka, dodamo še eno žlico kosmičev.
V drugi posodi na malo vode podušimo nasekljano čebulo; ko se zmehča, dodamo na tanke trakove narezano zelje, kumino in malo paradižnikove mezge. Premešamo in dolijem malo vode. Kuhamo pokrito na majhnem ognju, dokler se zelje ne zmehča, vsake toliko premešamo. Proti koncu kuhanja prilijemo dober deciliter vode in zakuhamo v jedi rezance. Ko so skuhani, ugasnemo in pustimo pokrito, da se okusi lepo premešajo.
Iz mase oblikujemo polpetke, jih potlačimo na 1 cm debelo in povaljamo v zdrobljenih koruznih kosmičih.
Pečemo na segretem olju, na vsaki strani 2-3 minute in jih dobro odcedimo na papirnati brisački.