Polenta Zaherca
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
- POLENTA 100 g
- TEMNA ČOKOLADA S POMARANČO 2 koščka
- PRAVI KAKAV 1 jušna žlica
- MARELIČNA MARMELADA 2 jušni žlici
Polento vsujemo v 300 ml vrele vode in ogenj zmanjšamo; ves čas mešamo in skuhamo do mehkega. Proti koncu primešamo čokolado in kakav ter ogenj ugasnemo.
Polento prelijemo v 2 enako veliki skodelici in počakamo, da se ohladi. (lahko tudi čez noč)
Eno polovico previdno stresemo na krožnik, premažemo z marmelado in prekrijemo z drugo polovico, ki jo tudi na tanko premažemo z marmelado.
Če želimo, lahko okrasimo s smetano ali posujemo s kakavom.