Pečico ogrejemo na 200°C.
Krompir narežemo na palčke iz skuhamo v vodi skoraj do mehkega. Odstavimo in odcedimo.
Brstični ohrovt križno zarežemo in damo v vrelo vodo, kjer ga kuhamo 3-5 minut. Odcedimo in prestavimo v ledeno vodo.
Krompir in ohrovt damo na peki papir in pečemo z ventilatorjem cca. 25-30 minut oziroma toliko časa, da krompir postane zlatorjave barve.
Ananasove koščke odcedimo, vendar kompotov sok prelijemo v drugo skodelico. Zmešamo ga z začimbami in škrobom v gladko, tekočo maso.
Piščanca narežemo na male tanke trakce, ki jih na segreti kokosovi maščobi na hitro popežemo z vseh strani. Odstranimo, pokapamo z limoninim sokom in prihranimo na toplem.
V isto ponev damo na kose narezano čebulo, na tanke trakce narezan korenček, nalistan česen in koščke ananasa.
V minuti na srednjem ognju na hitro popražimo, vendar pazimo, da ne porjavi.
Dodamo še piščanca in škrobno zmes, ves čas mešamo. Omaka se zgosti v slabi minuti, nekajkrat premešamo in odstavimo.