Iz sestavin za čepico zgnetemo enotno testo in ga pustimo počivati.
V posodo nalijemo vodo, da pokrijemo dno in jo takoj zavremo, dodamo koščke piščanca in tako dušimo na najvišji temperaturi , dokler skoraj vsa voda ne izpari. Za hip odmaknemo s štedilnika, začinimo z baziliko, majaronom in origanom, dolijemo malo vode, da so koščki mesa prekriti in na srednjem ognju počasi dušimo 10 minut. Pazimo le, da voda ne prehitro izpari.
Po tem času dodamo stisnjen česen, rdečo papriko, muškatni orešček in kumino. Premešamo in dodamo nasekljano čebulo; počakamo da postekleni in zložimo v posodo še preostalo zelenjavo, razen graha. Dolijemo malce vode in pustimo pokrito, da se duši dobrih 15 minut.
Medtem posebej v drugi posodi segrejemo malo olivnega olja in na njem zarumenimo moko. Dolijemo približno 1 dcl vode in dodamo kocko. Kuhamo na majhnem ognju 7-10 minut, redno mešamo.
Ko je mešanica gladka in vsa moka premešana, vse skupaj vlijemo v piščancu z zelenjavo. Zelo dobro premešamo in dodamo grah - če imamo vloženega. Če uporabimo zamrznjen, ga zamrznjenega na hitro potopimo v vrelo vodo za 2-3 minute, nato pa ga stresemo k piščancu. Pustimo kuhati pokrito na majhnem ognju še 5 minut.
Pečico ogrejemo na 200°C. Iz testa odvzamemo en kos, ga dobro pregnetemo in kar s prsti na pultu potlačimo v 2-3 mm tanko testo, s čimer bomo prekrili piščančjo enolončnico. Na ta način oblikujemo 3 enako dele oz. toliko porcij, kolikor jih bomo pripravili.
Piščančjo enolončnico nadevamo po porcijah v ognjevarne skledice (za lazanjo, ramekine ali sufleje, lahko pa tudi kar v en pekač za pite - v tem primeru potrebujemo samo eno večjo plast testa za prekrivanje).
Prekrijemo s testom in ga naluknjamo, da bo med peko para uhajala.
Pečemo na 200°C 15-20 minut.