Pisana čičerikina solata
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 5 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
- ČIČERIKA predhodno kuhana, 1 velika pest na osebo
- ČEŠNJEV PARADIŽNIK 12 kosov
- POR manjši košček
- PAPRIKA zelena, rdeča, rumena, vsake 1/2
- BUČKA 1 večja
- ORIGANO 1 zvrhana čajna žlička
- REPIČNO OLJE 1 jušna žlica
- RŽEN ali PIRIN POLNOZRNAT KRUH 2 rezini
- ČESEN 1 strok
- ---
za pesto
- OREHI 1 velika pest
- OLJČNO OLJE 3 jušne žlice
- BAZILIKA sveža, 1 manjša pest
- PARMEZAN 20 g
- SOL ščep
Bučko in papriko narežemo, por pa nasekljamo in popečemo na segretem repičnem olju v ponvi; dodamo origano in čičeriko, pečemo še 1-2 minuti, nato pa ugasnemo in rahlo ohladimo.
Med tem, ko se zelenjava ohlaja, pripravimo pesto. Vse sestavine za pesto damo v sekljalnik in dobro zmešamo v gladek pesto; orehi naj ostanejo še malce hrustljavi.
Zelenjavi dodamo češnjev paradižnik, premešamo in prestavimo na večji krožnik.
V isti ponvi popečemo nakockan kruh, na koncu primešamo stisnjen strok česna in vse skupaj primešamo k zelenjavi. Prelijemo s pestom in postrežemo.