Kumare olupimo, naribamo in dobro odcedimo ter ožamemo.
Na malo olivnega olja, ki ga segrejemo, na hitro opečemo na male koščke narezanega piščanca. Ko je zlato-rjave barve, dodamo korenček in začimbe, 0,5 dcl vode in na srednjem ognju dušimo nekaj minut.
Čez čas dodamo narezane bučke in paradižnik ter papriko. Dušimo še nekaj minut in dodamo svež grah; premešemo, kuhamo še nekaj minut, nato pa odstavimo.
Medtem posebej skuhamo na kocke narezan krompir do mehkega. Odcedimo in prihranimo.
Na malo vode v posodi podušimo sesekljano čebulo, dodamo kumare, malo rdeče paprike in kuhamo na srednjem ognju, dokler niso kumare zmehčane. Dodamo paradižnikovo mezgo, dobro premešamo in pretlačimo krompir skupaj s kumarami. Počasi vmešavamo maslo in mleko, da nastane kremast pire, ki ga rahlo solimo.
Pečico ogrejemo na 200°C.
V ognjevaren pekač naložimo piščanca skupaj z zelenjavo, čez naložimo pire s kumarami in naribamo sir.
Pečemo slabih 10 minut s funkcijo žar/gril in ventilator. Sproti spremljamo, da se nam po vrhu ne zapeče preveč.