Ostanki zelenjavne juhe v hitri koruzni praženki
* od 11. meseca dalje
* brez glutena
* brez mlečnih izdelkov
* vegansko (različica brez kisle smetane)
* brez jajc
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
- ZELENJAVNA JUHA ostanek
- KORUZNA MOKA 3 jušne žlice (oz. po potrebi)
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
- KISLA SMETANA 1 čajna žlička (po želji)
Zelenjavno juho dobro precedimo (tokrat je bila v njej cvetača, korenček, gomoljna zelena, rdeča paprika, por, kvinoja) in spasiramo; vmešamo moko, ki jo dodajamo po žlicah - zmes naj bo rahlo kompaktna. Pustimo nekaj časa v hladilniku.
V ponvici segrejemo olje na zmerno temperaturo, dodamo vso maso naenkrat in jo z lopatko/žlico potlačimo v 1 cm debelo "omleto".
Pečemo pokrito 5-7 minut na eni strani, nato pa previdno obrnemo in pečemo odkrito še na drugi strani ravno tako 5-7 minut.
Postrežemo s kislo smetano in peteršiljem, zraven pa se prileže jesenski kompot.