Go Back

Ohrovtova enolončnica s steklenimi rezanci

* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - svinjina * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • DOMAČA KLOBASA 1
  • ČEBULA 1/2 večje
  • ČESEN 2 strok
  • CVETAČA 1/2 manjše
  • KORENČEK 2 srednje velika
  • OHROVT 1/2 srednje velike glave
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • KUMINA ščep
  • KORIANDER ščep
  • ORIGANO ščep
  • ZELENA sušena, večji ščep
  • BAZILIKA nekaj listkov ali 1 ščep
  • LOVORJEV LIST sušen, 1
  • PARADIŽNIK V KOŠČKIH vložen, 150 g
  • STEKLENI REZANCI 150 g
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Čebulo nasekljamo in na segretem olju podušimo do mehkega; dodamo česen in počakamo, da zadiši, nato pa primešamo narezano klobaso. Premešamo in počakamo, da se rahlo popeče, nato pa dodamo preostalo zelenjavo, narezano na enako velike kose.
  • Dodamo vse začimbe in zalijemo s paradižnikovo omako. Pokrijemo in pustimo, da se kuha 20 minut. Malo pred koncem zalijemo z vodo (cca. 200 ml) in v jed vsujemo rezance. Pripravljeni so v nekaj minutah.