Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Odišavljeni božični rženkoti
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
15
minutes
mins
Total Time
45
minutes
mins
Ingredients
RŽENA MOKA
90 g
POLNOZRNATA PIRINA MOKA
90 g
SOL
ščep
KREMNI SIR
70 g
MASLO
80 g
RJAVI SLADKOR
50 g
MEŠANICA ZAČIMB: piment
kardarmom, klinčki v prahu, muškatni orešček, skupaj 1 zvrhana čajna žlička
CIMET
1 čajna žlička
VANILIJA
noževa konica
---
za preliv
RJAVI SLADKOR V PRAHU
nekaj žlic
VODA
nekaj žlic
JEDILNE BARVE
nekaj kapljic
Instructions
Maslo zmehčamo na sobni temperaturi in zmešamo s kremnim sirom do gladkega.
S stepalnikom v to maso vmešamo sladkor in začimbe.
Moki zmešamo ter rahlo solimo.
Obe mešanici zmešamo skupaj in ugnetemo v gladko testo, ki naj dobre pol ure počiva v hladilniku.
Nekaj minut pred valjanjem ga pustimo na sobni temperaturi, da se malo zmehča, nato pa razvaljamo na 3-4 mm na debelo in izrežemo poljubne oblike.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 12-15 minut (odvisno od debeline).
Ohladimo in poljubno okrasimo - za preliv zmešamo vodo s sladkorjem v gladko pasto in dodamo barve.