Go Back

Najboljša pizza vseh časov

* od 9. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov (odvisno) * lakto-vegetarijansko/vegansko * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • NAVADNA PIRINA MOKA 300 g
  • POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA 150 g (nekaj za valjanje)
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • KVAS sveži, 1/2 kocke
  • MLAČNA VODA 100-150 ml
  • SLADKOR 1 čajna žlička
  • SOL 1 zravnana čajna žlička
  • ---

za nadev pri nas ponavadi uporabimo

  • PARADIŽNIKOVI PELATI 300 g
  • OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
  • ORIGANO 1 čajna žlička
  • BAZILIKA sušena, 1/2 čajne žličke
  • TIMIJAN 1/4 čajne žličke
  • ČESEN v prahu, ščep
  • SIR MOCARELA 200 g
  • BAZILIKA sveža, nekaj lističev
  • SVEŽA PAPRIKA SVEŽA ŠPINAČA, OLIVE, itd.

Instructions
 

  • V mlačni vodi (bolj proti topli kot proti hladni), ki jo sladkamo, nadrobimo kvas in počakamo 15 minut, da vzhaja. (Se zelo napihne in nastanejo mehurčki).
  • Moko solimo in vanjo zlijemo kvasno mešanico in dodamo olje.
  • Dobro pregnetemo v gladko, voljno testo. Če je presuho, dodamo malo mlačne vode, če je premokro in se lepi, pa še malo moke.
  • Oblikujemo v kepo, damo v posodo in pokrijemo s plastično folijo. Tako pustimo vzhajati 60 minut.
  • Po tem času testo ponovno pregnetemo in razvaljamo na malo manj kot 1 cm na debelo.
  • Obložimo s poljubnim nadevom.
  • Pečemo na spodnji rešetki v predhodno dobro ogreti pečici na 250°C z ventilatorjem spodaj, 10-12 minut (opazujemo rob pizze, ki naj bo svetlo do temno zlatorjave barve).